Laden Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass “Bakstenen of aandelen?”

19 september 2019 @ 15:30 - 18:30

Gratis
Aandelen

De afgelopen jaren zijn er nieuwe praktijken ontstaan rondom vastgoedtransacties. Waar voorheen vooral een gebouw werd overgedragen, blijkt een aandelendeal steeds vaker een interessant alternatief. Omdat een pand kopen iets anders is dan het overnemen van een vennootschap, is het van belang de verschillen goed te kennen. Zo kan een ideale keuze worden gemaakt.

Hein van der Meer, partner en advocaat bij CMS en Etienne Cox, jurist en belastingadviseur bij CMS zullen ons inzicht geven in de verschillen. Etienne en Hein zullen in vogelvlucht stilstaan bij de aandachtspunten van een vastgoedtransactie via een aandelenoverdracht in een B.V. De belangrijkste fiscale en civielrechtelijke onderwerpen komen daarbij aan de orde.

Vragen stellen: 
Heb je een specifieke vraag over dit onderwerp? Stuur deze dan in naar info@dwire.nl. Je vraag zal dan aan het eind van de presentatie worden behandeld. Vragen insturen kan tot uiterlijk 17 september a.s

Achtergrond sprekers:
Hein van der Meer, partner bij CMS, is gespecialiseerd in projectontwikkeling en vastgoedtransacties. Hij adviseert onder meer bij het opstellen van pps-overeenkomsten, het opstellen van (turn-key-)koopovereenkomsten, de notariële en fiscale aspecten van vastgoedtransacties, duediligence traject, goederenrechtelijke constructies en zekerheidsrechten.

Etienne Cox is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van onroerend goed en financiële transacties. Hij begeleidt vastgoedontwikkelaars en -beleggers bij de fiscale optimalisering van vastgoeddeals, nieuwbouwtrajecten en verbouwingen. Daarbij concentreert Etienne zich op de omzetbelasting en overdrachtsbelasting, alsook de fiscale implicaties van de overdracht van aandelen in een vastgoedvennootschap.

Het programma is als volgt:
15.30 Inloop en ontvangst
16.00 Welkomstwoord DWIRE bestuur
16.05 Presentaties
17.30 Netwerkborrel
18.30 Eind

Wij kijken enorm uit naar dit geweldige event en jouw komst!
Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gegevens

Datum:
19 september 2019
Tijd:
15:30 - 18:30
Kosten:
Gratis

Locatie

CMS
Atrium - Parnassusweg 737
Amsterdam, 1077 DG Nederland
+ Google Maps

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.