Laden Evenementen

Op uitnodiging van Josja van der Veer, directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit, heeft DWIRE op 14 september 2017 een zeer geslaagd bezoek gebracht aan het O|2 Labgebouw op de VU Campus in Amsterdam. Dit academische gebouw is speciaal ontworpen voor het onderzoeksthema Human Life Sciences. Kirsten de Boer heeft ons laten zien hoe een goed doordachte inrichting van een state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur kan bijdragen aan een efficiënt gebruik van kostbare researchvoorzieningen waarbij kennisuitwisseling en samenwerking door wetenschappers optimaal wordt gestimuleerd.

Het O|2 Labgebouw op de VU Campus in Amsterdam is een van de eerste gebouwen in academisch Nederland dat is ontwikkeld voor een specifiek onderzoeksthema: Human Life Sciences. Vanaf 2016 werken hier nationale én internationale wetenschappers aan maatschappelijke vraagstukken in een mix van fundamenteel en toegepast bèta-medisch onderzoek.

Een leerzame bijeenkomst op een zeer bijzondere locatie vanuit vastgoedperspectief, aangezien onderzoekers in het O|2 Labgebouw gedeeld gebruikmaken van een state-of-the-art onderzoekinfrastructuur waarbij samenwerkingspartners ook kantoor- en laboratoriumvoorzieningen kunnen huren. Dit draagt bij aan efficiënt gebruik van kostbare researchvoorzieningen en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking binnen het gemeenschappelijke thema Human Life Sciences. Hiermee zijn ze in Amsterdam zeer vooruitstrevend!

Na de ontvangst door Josja van der Veer heeft Kirstin de Boer, Programmamanager OI2 Labgebouw, een rondleiding met uitgebreide toelichting gegeven over de functie en ontwerp van het O|2 Labgebouw en de mogelijkheden die dit biedt voor (inter)nationale onderzoeken. Tijdens de rondleiding kregen we ook een toelichting op de speerpunten ‘ontmoeten’ en ‘kennisdelen’ door Willemineke Hammer van EGM Architecten de speerpunten ‘ontmoeten’ en ‘kennisdelen’  De rondleiding eindigde in het Pop-up Science Café voor een netwerkborrel maar ook lekker actief met een korte pub quiz om onze kennis te toetsen!

Fotografie: INGS Photography.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door:

 

Gegevens

Begin:
14 september 2017
Einde:
15 september 2017
Ga naar de bovenkant