Laden Evenementen

Een metropool met drijvende dorpen, duinsteden en een productieve Noordzee. Schiphol verhuist, steden bewegen met het water ben duurzame energie stroomt. Waterschaarste en droogte dagen ons uit. Hoe wonen, reizen en werken we straks? Dit is hét moment om te verbeelden, ontwerpen en bouwen. Hoe zie jij de toekomst?

De toekomst wacht niet. Nederland, een van de best ontworpen en meest welvarende landen ter wereld, moet in actie komen. De grote transities – klimaat, energie, wonen, natuur – vragen om visie en lef. Land met een plan daagt uit: hoe ziet Nederland eruit in 2121?

Stel je voor: het Groene Hart transformeert tot een Blauw Hart, waar stadspolders en meedeindorpen de toekomst van wonen bepalen. De Noordzee wordt een productieve energie- en voedselbron, terwijl een Lagunestad verrijst in het laaggelegen polderland. Pampus 2121 wordt het icoon van wonen op water, met stadsdijken en drijvende dorpen als nieuwe stadsvorm.

Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met waterschaarste en droogte. Hoe zorgen we voor voldoende water, terwijl de zeespiegel stijgt? Hoe combineren we waterberging met wonen, energie en natuur? Hoe bewegen we ons door een Nederland dat zich opnieuw uitvindt? De toekomst is geen gegeven, maar een ontwerp. Hoe zie jij Nederland in 2121?

Gijs en Ted nemen ons mee in hoe Nederland er over 100 jaar uitziet en laat ons de noodzaak zien van een langetermijnvisie voor wellicht de grootste ruimtelijke opgave ooit!

Gijs van den Boomen is directeur en hoofdontwerper van KuiperCompagnons. Hij ontwikkelt complexe projecten in stedenbouw, landschap en architectuur, zowel nationaal als internationaal. Zijn kracht ligt in het verbinden van toekomstgerichte ruimtelijke concepten met een langetermijnvisie. Met een integrale aanpak koppelt hij landschap aan stad en innovatie aan duurzame esthetiek. Hij werkt op alle schaalniveaus om mens en natuur in balans te brengen. Zijn projecten richten zich op waterbeheer en klimaatbestendigheid in stedelijke delta’s, waarbij hij ruimtelijk ontwerp inzet om duurzame en veerkrachtige leefomgevingen te creëren.

Dr. Ted Veldkamp is lector Klimaat en Water bij Hogeschool Rotterdam en richt zich op praktijkgericht onderzoek voor een klimaatbestendige stedelijke delta. Ze verbindt dit onderzoek met onderwijs voor studenten en professionals. Ted behaalde in 2013 Cum Laude haar MSc Earth Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 2017 op droogte en waterschaarste. Daarna werkte ze als Post-Doc, Assistant Professor en onderzoeker aan diverse instituten in Nederland, Oostenrijk en Duitsland, waar ze zich bezighield met klimaat- en watergerelateerde vraagstukken.

Aanvangstijdstip en eindtijdstip

woensdag 26 maart 2025

15.30 inloop
16.00 welkomstwoord
16.30 spreker Gijs van den Boomen
17.15 spreker Ted Veldkamp
18.00-20.00 borrel

Locatie

RDM-kade 593089 JR Rotterdam

Het drijvend paviljoen is in 2010 opgeleverd als toonbeeld van de gemeente Rotterdam voor klimaatadaptatie. Het gebouw is gebouwd in de werkhaven, verplaatst naar de Rijnhaven en na 10 jaar weer verplaats naar het RDM terrein waar het nu wordt gebruikt door Hogeschool Rotterdam. Een mooie locatie die het thema naadloos onderschrijft.

Route met de auto

Neem op de A15 (Ring Rotterdam Zuid) afslag 18: Heijplaat. Volg vanaf de afrit de borden Heijplaat / Havens 2250-2750 en RDM Rotterdam. Sla niet linksaf bij het bord Heijplaat, maar volg de borden RDM Rotterdam en rijd rechtdoor op de Droogdokweg (met de bocht mee naar rechts). Na de volgende bocht naar rechts (Heijplaatweg) bevindt zich links parkeerterrein Parkeer hier voor CoEHRTech (RDM-Kade 59 of het Drijvend Paviljoen. Je kunt ook rechtstreeks naar Innovation Dock, neem dan (na parkeerterrein A) de eerste links en ga dan weer links. Je rijdt nu het RDM-terrein op langs het water. Innovation Dock ligt aan het einde rechts. Parkeer achter het pand op parkeerterrein C. Het is overal op het RDM-terrein gratis parkeren.

Met het openbaar vervoer

Vanaf bus/metrostation Zuidplein rijdt RET-buslijn 68 naar halte RDM Campus. De bus stopt direct voor Heijplaatstraat 23 (voor CoE HRTech en lokalen Droogdokgebouw). Iets verderop loop je door de onderdoorgang (blauwe poort) en zie je links voor je Innovation Dock liggen. Loop naar rechts voor het Drijvend Paviljoen.

Plan je route via: https://www.hogeschoolrotterdam.nl/hogeschool/locaties/rdmrotterdam/

Wil je kennismaken of een introducee meenemen?

Kennismaken kan geheel vrijblijvend door één keer een event naar keuze bij te wonen. Tijdens dit kosteloze kennismakingsevent word je ontvangen door de Evenementencommissie. Je leert leden kennen en kunt vragen over het lidmaatschap stellen. Het is niet nodig om geïntroduceerd te worden door een bestaand lid. Er zijn slechts twee voorwaarden; 1. je werkt in het vastgoed en 2. je bent een vrouwelijke professional.

Aanmelden kan op twee manieren:

1. Ga mee met een DWIRE-lid als introducee. Ieder DWIRE-lid kan bij de aanmelding van een event via de app een introducee opgeven.

2. Ken je geen lid maar wil je wel kennismaken, mail naar de Evenementencommissie via events@dwire.nl

Aan- en afmelden voor een event? Let op de no show- kostenvergoeding

Aanmelden voor een event kan heel eenvoudig door je in te schrijven voor een event via de Bundeling app. Kom je toch niet? Meld je dan zo snel mogelijk af door een mail te sturen aan events@dwire.nl (i.v.m. eventuele reservering en wachtlijst).

Afmelden kan uiterlijk tot 48 uur voor aanvang van het event. Wanneer je later afmeldt of onverhoopt niet komt, zijn we genoodzaakt om € 20,- (incl. BTW) als no show- kostenvergoeding in rekening te brengen.

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
16:00 - 20:00
Ga naar de bovenkant