Afgelopen donderdag 19 september organiseerden we samen met CMS de Masterclass Bakstenen of Aandelen. In anderhalf uur tijd werden de aanwezigen bijgepraat over verschillende vormen van vastgoedtransacties.

De aftrap was door Etienne Cox, fiscalist bij CMS. Etienne gaf inzicht in de fiscale voordelen die een aandelendeal levert t.o.v. een ‘bakstenendeal’. Een dergelijke deal kan in bepaalde gevallen voorkomen dat overdrachtsbelasting moet worden betaald. Vervolgens nam Hein van der Meer het stokje over van Etienne. Hein is jurist en net zoals Etienne werkzaam (en partner) bij CMS en lichtte de juridische kanten van vastgoedtransacties toe; zowel voor bakstenen- als aandelendeals.

Voorafgaand aan de Masterclass heeft ons nieuwe bestuurslid Marleen Valstar een korte preview gegeven van de richting die we met DWIRE op willen en de events waar je de komende tijd op kunt rekenen. Van een rondleiding door de Johan Cruyff Arena en een presentatie van de wijze waarop Arcadis de verduurzaming van het stadion gaat invullen tot een lokatiebezoek aan het onlangs opgeleverde retailconcept Fresh! en de nog in aanbouw zijnde Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, het grootste shopping center van Nederland. Dit laatste event (Fresh!) vindt al plaats op 24 oktober. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan hier.