Laden Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Rotterdam in transitie

3 juli 2020 @ 15:15 - 17:00

Gratis
Rotterdam

Rotterdam Central District

Klik HIER voor presentaties en foto's van het webinar!

 

3 juli is het zo ver, Rotterdam in Transitie! Geef je voor 26 juni a.s. op en ontvang een borrelpakket om het weekend in te luiden! Meld je via deze webpagina aan en verstuur je adres waarop je het pakket wilt ontvangen naar events@dwire.nl.

Manhattan aan de Maas

Rotterdam is de enige stad in Nederland met een skyline die tot dromen aanzet, de enige stad die zich voortdurend vernieuwd. De eigentijdse look heeft Rotterdam deels te danken aan de Tweede Wereldoorlog, die de halve stad in puin achterliet. Hoe doet Rotterdam dat?Rotterdam is volop in transitie. De groeiende populariteit van Rotterdam stelt de stad voor grote uitdagingen. Er is niet alleen behoefte aan woningen, maar ook aan werklocaties. Dat vraagt om grootschalige upgrading en om transformatie van gebieden, denk hierbij aan de Marconitorens, Rotterdam Central District, Hart van Zuid en Feijenoord City. De essentie van aanpak van Gemeente Rotterdam is dat een enkele transformatie zo méér kan bijdragen aan een gebied dan alleen moderniseren van een gebouw.

Sprekers

Tijdens de webinar zoemen wij in op het deelgebied Rotterdam Central District (RCD), een bruisend stukje Rotterdam gelegen bij het Centraal Station. Kees van Oorschot (procesmanager RCD bij Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam) neemt ons mee in de ontwikkelingen van het gebied. Vervolgens neemt Claudia Heimensen (projectontwikkelaar bij Provast en DWIRE lid) het over en neemt zij ons mee in de ontwikkeling van het duurzame project Tree House, gelegen in RCD. Expats vormen bij nieuwe ontwikkeling in Rotterdam een groot deel van de doelgroep. Priscilla Smit (Operationeel manager bij Riva Rentals en Riva Makelaars) licht toe hoe projectontwikkelaars als Provast en beleggers vandaag de dag expats kunnen aantrekken en binden.

pasfoto Kees van Oorschot, 2018
Pasfoto claudia
Priscilla Smit

Kees van Oorschot is procesmanager van Rotterdam Central District (RCD) bij Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling. Hij coördineert de ontwikkelingen voor de locaties Schiekadeblok, Delftseplein (Tree House), Weenapoint (The Modernist) en Hofplein (The Rise) in dit gebied.

Verder is hij onder andere de trekker van het bestemmingsplan RCD en aanspreekpunt voor de vereniging RCD.

Claudia Heimensen is projectontwikkelaar bij Provast. Provast is een boutique developer gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling. Creating living landmarks zoals De Markthal, Amstel Tower, 2Amsterdam op de Zuidas en binnenkort Treehouse naast het Centraal Station. 

Claudia benadert stedelijke vraagstukken graag integraal vanuit de overtuiging dat ieder gebouw van toegevoegde waarde moet zijn voor de stad en haar gebruikers. Zij doet dit door het creëren van vernieuwde woon-, werk en verblijfsplekken voor een beter en gezonder leven door middel van innovatieve, duurzame gebouwconcepten. Tijdens het event zal zij ingaan op het winnende ontwerp van Treehouse.

Priscilla Smit is Operationeel manager bij Riva Rentals en Riva Makelaars met een achtergrond in marketing en psychologie. Heeft hiervoor ervaring opgedaan bij corporate werkgevers, maar voelt zich nu als een vis in het water bij een ambitieus Rotterdams makelaarskantoor. Brengt het liefst zo veel mogelijk tijd door met haar gezin en vrienden. Reizen is haar passie! Er is altijd wat nieuws te ontdekken.

Programma

15:15  Inloggen via Teams
15:30  Uitleg werking Teams + spelregels en introductie sprekers
15:40  Presentatie Kees van Oorschot
16:00  Presentatie Claudia Heimensen

16:20  Presentatie Priscilla Smit
16:45  Q&A
17:00  Einde Webinar

Praktische informatie

De webinar zal te volgen zijn via Teams. Als je je hebt aangemeld voor dit event via de website krijg je een link om deel te kunnen nemen aan dit event, zowel via de mailing als via de agenda. Je kan al vanaf 15:15 uur inloggen. Doe dit vooral op tijd als je niet gewend bent om met Teams te werken. Meer praktische instructies volgen in de bevestigingsmail.

4c7dbd46ea7eab53fcd102478ad8a680
rotterdam-4142597_1280

Gegevens

Datum:
3 juli 2020
Tijd:
15:15 - 17:00
Kosten:
Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.