Laden Evenementen

Heb je al een afspraak staan op 5 maart 2020? Dan is dit het moment om die te cancellen! Dit is het event dat je als vastgoed professional niet kunt of wilt missen:

Stikstof & Vastgoed

Een panel van experts (zie hieronder) gaat onder leiding van Annette van Soest als moderator met elkaar én met de leden in gesprek over de impact, de ervaringen en oplossingen van de huidige stikstof problematiek. Maar er is meer… deze discussie is namelijk pas echt compleet als er een politicus deelneemt en dat is precies wat de evenementencommissie is gelukt en waar DWIRE haar toegevoegde waarde laat zien voor jouw deelname aan dit event! Niemand minder dan Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) heeft onze uitnodiging geaccepteerd! d66_groot_de

In de Tweede Kamer heeft De Groot de portefeuille landbouw en visserij, natuur, dierenwelzijn, voedsel(productie), krimp en toerisme. In september 2019 stelde De Groot voor de Nederlandse veestapel te halveren, als oplossing voor de problematiek die ontstond na het ongeldig verklaren van het Programma Aanpak Stikstof. D66 wil daarmee ‘De uitstoot van stikstof tegen gaan en woningbouw mogelijk maken.’

Meet the Experts

Marieke Kaajman Charlotte profielfoto Nicolette Zandvliet portretten ABN AMRO, Hannie Verhoeven Fotograaf

Marieke Kaajan is partner en een van de oprichters van ENVIR Advocaten in Amsterdam (focus op bestuurs- en omgevingsrecht). Marieke wordt beschouwd als een van de topexperts op het gebied van het natuurbeschermingsrecht. Ze heeft een aantal keren de Eerste en Tweede Kamer voorgelicht en is betrokken bij oplossingen die nu op rijks- en provinciaal niveau worden ontwikkeld voor het stikstofprobleem.

Charlotte Griffioen is architect en partner bij MVSA Architects. Ze werkt aan spectaculaire ontwikkelingen als de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam en het nieuwbouw-project Wonderwoods in Utrecht. Als architect heeft Charlotte regelmatig te maken met de stikstof problematiek. Tijdens het seminar zal zij toelichten hoe MVSA Architects hiermee om gaat.

Nicolette Zandvliet is senior jurist bij de NEPROM, de brancheorganisatie voor projectontwikkelaars. Zij beschikt over ruime ervaring in het vastgoed- en omgevingsrecht. Ze bekijkt het stikstofdossier door ondernemende en pragmatische bril. Welke kansen biedt het de verschillende sectoren en hoe komen we tot een integrale en verantwoorde oplossing?

Madeline Buijs (sectoreconoom ABN AMRO) is binnen de afdeling Sector Advisory verantwoordelijk voor de visie op de economische ontwikkelingen in de sectoren Bouw en Vastgoed. Madeline publiceert regelmatig analyses van de recente economische ontwikkelingen in deze sectoren en geeft presentaties. Madeline is van 2006 tot 2012 werkzaam geweest bij de ACM waar zij veel onderzoek heeft gedaan naar de concurrentie in diverse sectoren.

Meet the Moderator

Annette (zwart-wit)

Annette van Soest is presentator, dagvoorzitter, radio- en podcastmaker. Als schrijvend correspondent in New York maakte Annette in 2008 het begin van de kredietcrisis van dichtbij mee. Later deed ze voor radio en televisie verslag van de daaruit voortvloeiende economische crisis. Ze werkte als journalist voor het FD, Dow Jones Newswires, FEM Business, RTL Z en Management Team. Sinds 2018 produceert en presenteert Annette van Soest podcasts. Daarvoor werkte ze bijna acht jaar als presentator bij BNR Nieuwsradio, waar ze ooit begon als beurscommentator. Ze was de vaste anchor van BNR Zakendoen.

Programma

Programma
15.30 
Ontvangst
16.00 Welkomstwoord bestuur DWIRE
16.05 Start inhoudelijk programma
17.30 Start borrel
19.00 Einde Doe mee!
Ter voorbereiding op het event vragen we je om een aantal vragen te beantwoorden. Klik HIER en stel via deze tool ook je vragen aan de experts. Introducees
Zijn welkom! Meld je hieronder aan. Locatie
We zijn super verheugd om te kunnen melden dat dit event plaatsvindt in de Flow Houthavens, het nieuwe kantoor van MVSA. Adres: Moermanskkade 600, 1013 BC Amsterdam. Parkeren kan op eigen gelegenheid (betaald) in de straten rondom of parkeergarage aan de Koivistokade 36. Kijk via 9292ov.nl welke verbinding met OV voor jou het meest gunstig is. Architect-Offices-Flow-Kantoren-Amsterdam-Houthavens-MVSA-p3 mvsa-logo-zwart-rgb

Gegevens

Datum:
5 maart 2020
Tijd:
15:30 - 19:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Flow Houthavens
Moermanskkade 600
Amsterdam, 1013 BC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.
Ga naar de bovenkant