Laden Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwjaarsborrel & ALV

23 januari 2020 @ 15:15 - 19:00

Gratis
DWIRE kerstwens

Traditiegetrouw organiseren we een nieuwjaarsborrel om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. De nieuwjaarsborrel vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 in de prachtige locatie van Restaurant Zuiver in Utrecht. Voor de nieuwjaarsborrel hebben we ecoloog en evolutionaire bioloog Menno Schilthuizen (1965) uitgenodigd om te vertellen over zijn meest recente boek Darwin in de stad.

_menno book photoshoot2
Menno with rat (credit New York Magazine)

Over het boek:

In Darwin in de stad laat Schilthuizen zien hoe verstedelijking de evolutie van de natuur en dieren stuurt. In de toekomst leeft immers driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naartoe? Naar de stad, toont Schilthuizen aan in dit wonderlijke en verrassende boek. En wanneer de natuur naar de stad gaat, neemt de evolutie een aparte wending. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker, stadsduiven ontwikkelen een detox-verenkleed en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Dankzij evolutionaire aanpassing die zich voltrekt met snelheden waar Darwin niet van had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld en wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid. Een hoofdstuk waarin, helaas, veel biodiversiteit verdwijnt, maar ook splinternieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien. (Bron: Uitgeverij Atlas Contact)

Menno Schilthuizen is als evolutiebioloog en -onderzoeker verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden en als hoogleraar aan de Universiteit van Leiden. Hij schrijft over evolutie en biodiversiteit voor onder andere het NRC Handelsblad, de Volkskrant, New Scientist, The New York Times en Science.

Er zijn lovende recensies over dit boek en de presentatie dus wij zijn zeer verheugd dat Menno Schilthuizen positief heeft gereageerd op het verzoek om over dit boek te komen vertellen. Meld je snel aan!

Algemene ledenvergadering

Voorafgaand aan de lezing van Menno Schilthuizen houden we een korte ALV als bedoeld in art. 13 van de statuten met de volgende agendapunten:

  1. Herbenoeming Saskia Boot, Renske Miedema & Marieloe van der Stoep als bestuursleden
  2. Vaststellen notulen ALV 25 juni 2019
  3. Update kascommissie boekjaren 2009 t/m 2018

 

Programma

Het programma is als volgt:

15.15 Inloop
15.30 Start ALV
16.00 Einde ALV/ Inloop event
16.15 Welkomstwoord bestuur DWIRE
16.20 Lezing Menno Schilthuizen
17.30 Start borrel
19.00 Einde

Wil je een introducee meenemen of ben je (nog) geen lid? Kom vrijblijven kennismaken! Introducees en niet-leden zijn welkom vanaf 16.00 uur (na de ALV).

Parkeren kan gratis op het terrein van restaurant Zuiver. Kom je met het ov? Check 9292ov.nl voor jouw route.

We hopen op een grote opkomst, net als vorig jaar, dus meld je snel aan!

Gegevens

Datum:
23 januari 2020
Tijd:
15:15 - 19:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Restaurant Zuiver
Krommewetering 51
Utrecht, 3543 AM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.