Op uitnodiging van DGVgroup is DWIRE uitgenodigd om het houtbouw project Mooijburg Park gelegen op Centrumeiland van IJburg te bezoeken. Karin Gabor, tevens DWIRE lid, is namens de ontwikkelaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van drie volledig in hout opgetrokken gebouwen.

Medeopdrachtgeverschap

Het prestigieuze houtbouw project is in medeopdrachtgeverschap ontwikkeld. Dit betekent dat de kopers betrokken worden bij de het ontwerp- en ontwikkelproces, woninggroottes en duurzame materiaalkeuze. Bewoners mogen zelf hun woningindeling bepalen en worden daarbij intensief begeleid door de architect.

Complex ontwerpproces

Architect Anja Verdonk van Natrufied Architecture en brand & geluids deskundige Anika Haak van ZRI, gaven een toelichting over alle aandachts- en leerpunten die ze zijn tegengekomen in dit vrij nieuwe ontwerpproces. Denk aan het voorkomen van geluidsoverlast, complexe houten constructieaansluitingen of het integreren van installaties en leidingwerk.

Duurzaamheid is altijd het vertrekpunt

DGVgroup is een internationale ontwikkelaar die vanuit de overtuiging dat duurzaam bouwen gezonder is voor mens en natuur, en op de langer termijn de enige juiste keuze is, voor houtbouw.  Ook als het nu nog 6 a 10% duurder is dan traditionele bouw. Daarnaast zijn alleen maar circulaire materialen toegepast, zijn alle projecten rainproof en voorzien van groen. Het vinden van volledige circulaire en brandveilige materialen was een enorme uitdaging, maar laat zien dat innovatie een prachtig eindproduct oplevert.

DWIRE netwerkborrel

Het projectbezoek is traditiegetrouw afgesloten met een netwerkborrel voor alle aanwezigen DWIRE leden. Wil je ook kennismaken? Kijk dan bij Lid worden.