DWIRE Architectuur Rally in Rotterdam

Wat een prachtige dag was het voor het DWIRE event op dinsdag 17 mei: de Rally Rotterdam. En een echte rally was het want soms moest de pas er flink in om aandacht te kunnen besteden aan alle mooie architectuur in Rotterdam. En hoe waren al die bijnamen van die gebouwen nou ook alweer? Van de ‘koopgoot’ en de ‘zwaan’ heeft iedereen wel gehoord, maar hoeveel kun je er verder nog opnoemen? Alle groepen deden fanatiek mee om de vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden, want tsja …de DWIRE vrouwen zijn natuurlijk niet vies van een wedstrijdje.

 

Floating Office Rotterdam (FOR)

De Rally begon met een ontvangst op de ‘floating office’ van Powerhouse Company. Architect Nolly Vos vertelde over de totstandkoming van dit geheel circulaire kantoor bestaande uit hout dat is gebouwd op pontons en met de Maas – wat een getijdenrivier is – meebeweegt.

 

In drie groepen verdwenen we daarna de stad in. Voor de ene groep begon dat eerst met een ritje met de watertaxi en voor anderen eindigde de Rally met de watertaxi. Heerlijk zoevend over het water met uitzicht over de hoogbouw van de stad. Verschillende vastgoedprojecten werden bekeken waaronder de recent opgeleverde Zalmhaventoren, Coolhaven toren, De Markthal, The Terraced Tower en Depot. We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen!

 

WTC Rotterdam

Onderweg langs alle interessante architectuur in de stad, kregen we in het WTC Rotterdam een rondleiding. Eveline Steenbergen en Jan-Willem Kos van Bouwinvest gaven uitleg over het verloop van het revitalisatieproject in het voormalig beursgebouw. Op de bovenste verdieping was het prachtige uitzicht over de stad te bewonderen. Dat wordt zo meteen natuurlijk een fantastische werkplek.

 

Aan het einde van de dag was er een netwerkborrel op de ‘floating office’ en werd volop nagepraat en contacten gelegd.

DWIRE uitzicht Rdam DWIRE watertaxi bouwfonds rondleiding 20220517_184639 DWIRE Borrel rdam 20220517_180822 DWIRE Rotterdam