Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni liepen er op de Provada weer heel wat vastgoedvrouwen rond. Ieder jaar zijn er meer vrouwen en de leeftijd van het publiek verjongt. De trend is dat de schoenen lager worden (leve de introductie van de sneaker!) en het publiek steeds kleurrijker. Het aantal mannen van middelbare leeftijd in blauwe pakken daalt. En dat is winst voor diversiteit in de vastgoedsector.

 

Masterclass bij Dura Vermeer

Dinsdagochtend 14 juni was voor DWIRE de aftrap op de stand van Dura Vermeer met het vrouwennetwerk van Dura Vermeer EVA. Na de introductie door Yolanda van Rijswijk, adjunct directeur van Dura Vermeer, nam Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo ons mee in een masterclass over het project Park Valley. Een mooi voorbeeld van hoe er samen met de natuur wordt samengeleefd. Francine vertelde ons enthousiast over de totstandkoming van het project. En daarna was er nog volop tijd om onder het genot van een broodje contacten te leggen met de EVA-leden en nieuwe introducees van Dwire.

Paneldiscussie bij Rabobank

Op dezelfde dag nodigde de Rabobank de leden van DWIRE uit om vooral van de stand gebruik te maken voor afspraken. Er werd daar de hele dag aardig wat af genetwerkt. Later die middag was een mooie paneldiscussie ‘hoe inclusief is de vastgoedsector’ geleid door Yora Rienstra (presentatrice en programma maker). Het werd een interessant en ook een animerende discussie tussen o.a. Bernice Kamphuis (Struikrovers), DWIRE-lid Iris Kampers (Savills), DWIRE-bestuurslid Annieke Smith en Roel van de Bilt (Rabobank Real Estate Finance). Naast veel vastgoedvrouwen was er gelukkig ook belangstelling van de mannen in het vastgoed. Roel heeft vervolgens meerder vacatures onder de aandacht gebracht bij DWIRE leden.

 

Lunchgesprekken bij Arcadis

Op de woensdag was DWIRE te gast bij Arcadis voor een gezonde lunchbijeenkomst over de Net Zero adaptatie. De veranderingen van regelgeving, de ideeën over ander materiaalgebruik, het verminderen van energiegebruik, de zorg om biodiversiteit en de inclusieve maatschappij zijn allemaal elementen die bijdragen aan de Net Zero adaptatie. De DWIRE-leden gingen hierover in gesprek met de experts van Arcadis: DWIRE-lid Marjolijn Versteegden, Lotte Jansen, Dingena Verkerk en Henriette Hugenholtz.

Bouwnetwerk en DWIRE bij AM

Op de laatste dag van de Provada kwamen DWIRE en het Bouwnetwerk op uitnodiging van AM samen voor een gezamenlijk netwerkbrunch. Het doel was om elkaars netwerk te verkennen en de contacten te vergroten. En dat is wederom goed gelukt. Er heerste een relaxte sfeer en het blijkt dat het Bouwnetwerk en DWIRE elkaar erg goed aanvullen. Veel (digitale) kaartjes werden uitgewisseld om op een later moment met elkaar verder te praten.

 

De Provada is altijd een beetje een uitputtingsslag voor wie er drie dagen rondloopt, maar het was de moeite weer meer dan waard. Tot volgend jaar, waar we al door verschillende standhouders zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst, discussie, borrel etc… dus dat belooft wel wat.