DWIRE bezocht op donderdag 24 maart jl. het nieuwbouwproject Valley op de Zuidas. Tijdens het projectbezoek werden presentaties gegeven door verschillende betrokkenen zoals architectenbureau MVRDV, Heyligers architects, verantwoordelijk voor de interieurarchitectuur, Verhuurmakelaar Eefje Voogd en Technisch Beheerder Square Four.

Gideon Maasland, director van MVRDV, gaf een toelichting op het ontstaan van het markante ontwerp met de drie beeldbepalende torens met enerzijds een corporate gladde gevel en het organische natuursteen aan de anderzijds. De grootste uitdaging was het vraagstuk hoe hoogbouw en binnenstedelijk wonen meer menselijk en aangenaam kan worden vormgegeven door veel sociale cohesie, het groene landschap dat openbaar toegankelijk is, biodiversiteit en (maatschappelijke) voorzieningen.

Willem Heyligers, Founder van Heyligers Architects, vertelde hoe in eerste instantie de toegang naar de woningen en de kantoren gescheiden waren, omdat ervan uit werd gegaan dat de woningen en kantoren afzonderlijk van elkaar zouden worden verkocht. Toen de RJB groep het hele gebouw aankocht is de routing en het entreegebied aangepast om het beheer overzichtelijker te maken. Ook het interieurplan van de bijna 200 unieke woningen en de woningentrees zijn voor de verhuur naar een onhollands kwaliteitsniveau gebracht. Hotelachtige indelingen, natuurstenen details, uitgewerkt lichtplan en het interieurpakket met vaste inbouwkasten of volledige gestyled interieur bepalen het wonen in Valley.

Eefje Voogd gaf in een vraaggesprek toelichting op de succesvolle verhuur. Midden in coronatijd zijn de appartementen in rap tempo volledig verhuurd. De locatie, het uitzonderlijk afwerkingsniveau, de services en voorzieningen maar vooral het iconische karakter van Valley als nieuw landmark van Amsterdam, gaven de doorslag voor de meeste bewoners. Wonen op de Zuidas zal nooit meer hetzelfde zijn.

Square Four, belast met de dagelijkse beheer en onderhoud heeft de eerste bewoners ontvangen. Hamza Boucharraba gaf een toelichting op het uitzonderlijk beheer en serviceniveau. Met een hospitality-desk die 24 uur open is, inclusief butler-services, groenvoorzieningen inclusief tuinman en een zwembad met fitnessruimte, plus verschillende horecazaken met skybar, worden de kantoorgebruikers en bewoners volledig ontzorgd.

DWIRE sloot de avond af met een netwerkborrel voor al haar leden in de plint van het gebouw. Tot de late uurtjes werd nagepraat over het projectbezoek en werden nieuwe contacten gelegd. Het event was ver van te voren al volgeboekt en het projectbezoek is nu al een hoogtepunt van het jaar.

 

Toelichting Valley:

Valley is gerealiseerd door EDGE Technologies, voorheen bekend als OVG Real Estate, werd ontworpen door architect Winy Maas van MVRDV. De groenstructuur aan de buitenzijde van het gebouw werd ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. De bouw is uitgevoerd door combinatie Valley Amsterdam bestaande uit Boele & van Eesteren en G&S Bouw. Het complex is eigendom van RJB Groep.

Fotocredits: Jannike Huisman

Dwire rondleiding Valley - webres - Jannike Huisman-21 Dwire rondleiding Valley - webres - Jannike Huisman-11 Dwire rondleiding Valley - foto 6 Dwire rondleiding Valley - webres - Jannike Huisman-17 Dwire rondleiding Valley - foto 4 Dwire rondleiding Valley foto 1 Dwire rondleiding Valley - webres - Jannike Huisman-10 Dwire rondleiding Valley - webres - Jannike Huisman-14 Dwire rondleiding Valley - webres - Jannike Huisman-6