Laden Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gouda – Een onontdekte parel getekend door vele markante vrouwen

7 juli 2021 @ 15:30 - 20:00

Gratis
datingjungle-851hhGPS3GA-unsplash

Door de eeuwen heen zijn er veel vrouwen die hun ‘mannetje’ stonden in Gouda. Zij lieten zich niet opzijschuiven door het mannelijk geslacht. Deze vrouwen hadden de moed om tegen de heersende mening in te gaan en voor zichzelf en anderen op te komen. Jacoba van Beieren voerde ter paard haar troepen aan, wij maken samen met het Goudse Gidsen Gilden te voet een wandeling door de prachtig historische binnenstad. Groen, iconisch, water, Industrie, bier, kaas… Gouda heeft het allemaal.

We starten het programma bij restaurant Gouds Glas. Na een transformatie van het pand, opende Gouds Glas in het voorjaar van 2020 haar deuren. Als je bij Gouds Glas binnenkomt zullen de zes grote glas in lood ramen snel de aandacht trekken. De ramen zijn een verwijzing naar de glas in lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Op elk raam is een afbeelding te zien van lokale landschappen, gebouwen of bedrijven. Een andere echte ‘eye catcher’ in Gouds Glas is de mooie glazen koepel.

Programma

15:30 uur             Ontvangst Terras Gouds Glas

16:15 uur             Start rondleiding Gouda

17:45 uur             Aankomst Gouds Glas

20:00 uur             Afsluiting

 

Adres

Gouds Glas, Markt 40 te Gouda

 

Dieetwensen

Mocht je dieetwensen hebben, geef dit dan uiterlijk 30 juni door aan de evenementencommissie. Dit kan doormiddel van een mail te sturen naar events@dwire.nl.

 

Parkeren

Parkeren is mogelijk in de garage Q-Park Nieuwe Markt

Lem Dulstraat 3 te Gouda

Gegevens

Datum:
7 juli 2021
Tijd:
15:30 - 20:00
Kosten:
Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.